Takaisin
Takaisin

Booky.fi – kotimainen nettikirjakauppa välittää sekä uusia että käytettyjä kirjoja

Päivi Remes | 31.8.2012 | 13.13

Booky.fi:llä on selkeät kilpailuedut: palvelun luotettavuus ja joustavuus, toimitusten seurattavuus sekä palvelun helppokäyttöisyys.
Booky.fi – kotimainen nettikirjakauppa välittää sekä uusia että käytettyjä kirjoja

Vuonna 2005 perustettu Booky.fi Oy on kasvanut vauhdilla muutaman hengen yrityksestä varteenotettavaksi työllistäjäksi. Alusta asti nettikaupassa on hyödynnetty viimeisintä teknologiaa sekä hyviä kansainvälisiä yhteistyöverkostoja.

-Toiminta lähti oppikirjojen myynnistä, kertoo hallituksen puheenjohtaja Antti Ypyä.
-Aloittaessamme nettikauppoja ei Suomessa vielä ollut paljoa, muistelee toinen perustajista, Nina Varhelahti.

Alusta asti liikeideaan kuului, että kirjoja pystytään myymään edullisemmin kuin muut ja toimitukset järjestämään joustavasti vaikkei omaa varastoa olekaan.
-Erotumme alan toimijoista sillä, että teemme kaiken itse. Tilaamme suurimman osan kirjoista suoraan kustantajilta, ilman tukkuria, mikä näkyy edullisempana hintana loppuasiakkaalle, Ypyä kuvailee.

-Olemme paljon yhteistyössä kustantajien kanssa, joten kuulemme uutuuksista ja saamme tietoomme kentän tarpeet. Myös toimitusnopeus on huikea eli huomattavan ison osan kirjoista pystymme toimittamaan yhden päivän kuluessa, Varhelahti listaa etuja.

Yksityisiä ja julkisyhteisöasiakkaita

Booky.fi Oy:n asiakkaita ovat yksityiset kuluttajat, opiskelijaryhmät, yritykset ja yhteisöt. Viime vuonna Booky.fi voitti valtion yhteishankintayksikkö Hanselin kirjakilpailutuksen. Hanselin myötä Booky.fi on ainoa myös kuluttajille kirjoja myyvä kirjatoimittaja, joka toimittaa kirjoja valtion virastoille ja yliopistoille. Valtionhallinnon lisäksi Booky.fi on mm. useiden ammattikorkeakoulujen pääasiallinen kirjatoimittaja.
-Hinta ja toimitusvarmuus ovat valttikorttejamme kilpailutilanteissa, Ypyä kiteyttää.
-Pystymme tarjoamaan myös lisäpalveluita kuten vaikeasti saatavien kirjojen hankintaa. Toisin sanoen metsästämme kirjan vaikkei se tietokannassamme olisikaan. Kirjastoille tarjoamme kirjojen muovituspalvelua ja varkaussuojausta. Kestotilausten hallinnointi kuuluu myös palveluihimme, Ypyä ja Varhelahti listaavat.

Bookyn asiakkaista puolet on yksityisiä kuluttajia ja puolet yhteisöasiakkaita. Kirjanimikemäärä on huikea. Myös e-kirjanimikkeitä on hiljattain alettu ottaa valikoimiin.
-Valikoimaamme kuuluvat kaikki kotimaiset ja erittäin merkittävä määrä ulkomaisia kirjanimikkeitä: yhteensä noin 9 miljoonaa teosta, Ypyä laskeskelee ja jatkaa: -Käytännössä meiltä löytyy kaikki, mitä kustantajat tuuppaavat markkinoille.

Luotettavaa käytettyjen kirjojen välitystä

Booky lanseerasi vuonna 2009 myös käytettyjen kirjojen välityspalvelun, Vihreiden kirjojen kaupan. Sen kehitykseen osallistui myös teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus TEKES.

Kun asiakas haluaa ostaa käytetyn kirjan, hän siirtyy Booky.fi –verkkopalvelun Vihreiden kirjojen -osioon. Näissä kirjoissa myyjänä on yksityishenkilö. Ostaja valitsee kirjan ja maksaa pyydetyn hinnan verkkopankissa. Kirjan myyjä saa tiedon kaupan syntymisestä tekstiviestillä ja omaan sähköpostiinsa. Myyjä tulostaa Bookyn verkkokaupasta ostajan tiedoilla varustetun osoitekortin kirjan lähettämistä varten. Booky.fi maksaa kirjan hinnan lähettäjälle, kun ostaja kuittaa Booky.fi:n verkkopalvelun kautta vastaanottaneensa kirjan ja hyväksyvänsä kaupan.
-Tämä turvallinen ja vaivaton kaupankäyntitapa on erityisen suosittua oppikirjojen osalta, Ypyä kertoo.

Lähitulevaisuudessa Booky alkaa tarjota yhä enemmän palveluita suoraan kotimaisille kustantajille.
-Tavoitteenamme on tuoda laadukkaita kokonaispalveluita pienille kustantajille, joita ei tällä hetkellä oikein kukaan huomioi, Ypyä raottaa suunnitelmia.

Takaisin